AMSTERDAM - Na onlangs de Nederlandse Applewinkel iCentre te hebben gekocht neemt ondernemer Bob Ultee met zijn retailbedrijf Brand Funding nu de grootste keten van Applewinkels in België over. Dat maakte Brand Funding dinsdagavond bekend.

De Belgische Apple-verkoper Switch haalde in 2011 met 12 vestigingen een omzet van 60 miljoen euro en een operationele winst van 5,5 miljoen euro. Een overnamebedrag geeft Brand Funding niet prijs.

Ultee heeft nu, inclusief iCentre (26 winkels) en de huidverzorgingswinkel Sabon (85 verkooppunten), drie winkelketens in zijn portefeuille. Daarmee mikt het beursgenoteerde retailbedrijf dit jaar op een omzet van 260 miljoen euro een operationele winst van 22,5 miljoen euro.

Ultee noemt Switch "een mooi en financieel sterk bedrijf". "De overname van Switch sluit bovendien naadloos aan bij de activiteiten van iCentre en biedt tal van synergievoordelen. Ik sluit verdere uitbreiding van het fonds niet uit”, aldus de 33-jarige ondernemer.

Woensdag is de eerste dag dat er op de Amsterdamse beurs gehandeld kan worden in aandelen Brand Funding, dat voorheen door het leven ging als Sabon Funding.