AMSTERDAM - Free Record Shop heeft zijn winst over het afgelopen boekjaar zien slinken tot 1,4 miljoen euro. Dat blijkt dinsdag bij de bekendmaking van de jaarresultaten van de mediawinkel. 

Het bedrijf maakte in het voorgaande jaar nog 2,2 miljoen euro winst, maar heeft steeds meer last van een entertainmentmarkt "die voor wat betreft beeld en geluid een krimp doormaakt". Ondertussen vindt er een verschuiving plaats van fysieke media zoals DVD's naar digitale content.

Free Record Shop vestigt zijn hoop nu op de verkoop van spelcomputers en de verkoop van aanvullende producten zoals cadeau's en 'lifestyle'-producten. "De resultaten daarvan zullen zich eerst in het huidige boekjaar laten zien", stelt het bedrijf.

Ook probeert het concern (953 medewerkers) het tij te keren door het ombouwen en afstoten van winkels. De omzet daalde licht naar 289 miljoen euro, vergeleken met 296 miljoen euro in 2010.

De Belgische winkels doen het beter dan die in Nederland, zegt het bedrijf, zonder daarbij specifieke cijfers te vermelden.