AMSTERDAM – Het sociale netwerk Pinterest groeit minder hard dan vorige maanden. Het aantal unieke gebruikers groeide in maart dit jaar met 12 procent, terwijl het aantal in februari nog met 50 procent toenam.

Dat blijkt uit cijfers van comScore.

Pinterest is een sociaal prikbord waar iedereen interessante links, video's of afbeeldingen kan delen. Via een 'pin-button' kunnen gebruikers snel deze content op het web op hun eigen Pinterest-pagina 'pinnen'.

Het sociale netwerk kent nu twintig miljoen unieke gebruikers per maand. Volgens comScore is de groei van Pinterest te vergelijken met die van Twitter. De berichtensite groeide van vier naar twintig miljoen gebruikers in een periode van drie maanden, waarna de groei minder hard doorzette.

Copyright

Volgens CNBC zou de haperende groei te maken kunnen hebben met de problemen rondom copyright waarmee Pinterest te maken heeft. Het delen van afbeeldingen ter eigen promotie zou namelijk het schenden van copyright in de hand werken.

Dreigende rechtszaken, alhoewel deze nog niet tegen Pinterest of zijn gebruikers zijn uitgesproken, zouden gebruikers afschrikken.