AMSTERDAM - Bestellingen bij grote webwinkels kunnen binnenkort dezelfde dag afgeleverd worden.

De logistieke dienstverlener Docdata en pakketbezorger TNT Express maakten vrijdag een nieuwe dienst bekend waarbij bestellingen die voor 13.30 uur binnenkomen bij een webwinkel tussen 18 en 21 uur worden afgeleverd bij de klant.

De prijs van de dienst hangt af van het aantal zendingen dat een webwinkel verwerkt, zegt een woordvoerster van TNT. "Het is een premiumdienst dus er moet ook extra voor betaald worden", aldus de zegsvrouw.

Een woordvoerder van Docdata heeft het tegenover de website Twinklemagazine.nl over 19,95 euro (exclusief btw) per bestelling. De nieuwe service komt vanaf 1 mei beschikbaar.

Groter

Het is nog niet bekend of er al bedrijven zijn gevonden die de nieuwe dienst gaan gebruiken, maar het zullen in ieder geval de grotere webwinkels zijn.

Docdata verzorgt de levering van online bestelde artikelen voor bedrijven als Bijenkorf, V&D, HP, Logitech en Zalando. De behoefte aan afleveren binnen een dag is volgens Docdata en TNT groot.

"Een van de grootste nadelen van online producten bestellen is namelijk dat de consument thuis moet wachten op zijn aankoop en niet weet wanneer de bestelling wordt afgeleverd", aldus de bedrijven in een gedeeld persbericht.