AMSTERDAM - New York was vorig jaar de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers, gevolgd door Parijs en Londen.

Dit blijkt uit de donderdag verschenen Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De top 10 met populairste bestemmingen bestaat volledig uit Europese en Amerikaanse steden.

New York behield haar leidende positie en liet Parijs en Londen achter zich, net als in 2010. Het veel bezochte Parijs verdrong Londen van de tweede plaats, hoewel de Britse hoofdstad nog altijd bijzonder in trek is onder Nederlandse reizigers.

Berlijn klom naar de vierde plaats ten koste van Las Vegas. De overige Europese steden in de top van de lijst zijn Rome en Barcelona, op de plaatsen zes en zeven.

Amsterdam

Amsterdam bleef de populairste Nederlandse bestemming onder buitenlandse bezoekers, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Utrecht klom van de zevende naar de vierde positie.

Amsterdam was ook de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers die een hotelovernachting boekten in eigen land, gevolgd door Rotterdam en Maastricht. Nieuw in de lijst met favoriete binnenlandse bestemmingen was Valkenburg, op plaats negen.