AMSTERDAM – Vier op de tien werkgevers hebben te maken gehad met problemen als gevolg van romantische relaties tussen hun werknemers. Toch heeft slechts een kwart een beleid ten aanzien van relaties op de werkvloer.

Dat schrijft Personnel Today op basis van Brits onderzoek. De voornaamste problemen betreffen het voortrekken van de partner, een achteruitgang van het moreel en pesterijen nadat een relatie was beëindigd.

Van de ondervraagde werkgevers hanteert niemand een absoluut verbod op relaties onder personeelsleden. Wel meldt 26 procent een ontmoedigingsbeleid te hanteren en vindt eveneens 26 procent dat relaties onder sommige omstandigheden verboden zouden moeten zijn.

Seksueel gedrag

Zes op de tien organisaties laten weten dat onverhuld seksueel gedrag op de werkvloer niet wordt toegestaan.

Onder de bedrijven die wel een beleid hebben met betrekking tot relaties, verbiedt 36 procent affaires tussen managers en hun ondergeschikten, terwijl 17 procent relaties tussen werknemers en klanten niet toestaat.

Ook wil 14 procent geen relaties zien opbloeien tussen werknemers van dezelfde afdeling en verbiedt elf procent relaties tussen bestuursleden.