SLAGHAREN - Attractie- & Vakantiepark Slagharen is overgenomen door de Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos. Dat maakte het voormalige Ponypark Slagharen donderdag bekend.

''De directie van het Overijsselse park heeft met deze overname een partner gevonden die haar huidige positie versterkt en tegelijkertijd kansen biedt om verder te groeien op de Nederlandse en Duitse markt'', aldus het bedrijf.

Slagharen wordt met de overname onderdeel van het op één na grootste vrijetijdsbedrijf in Europa en vierde in de wereld.

Oprichting

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Het park in Slagharen werd in 1963 opgericht en is in de loop der jaren gegroeid tot een internationaal bekend amusementspark met 40 attracties, 5000 slaapplaatsen, een winkelcentrum, restaurants, zwembaden en sportfaciliteiten. Het bedrijf biedt jaarlijks aan 750 mensen werkgelegenheid.

Voor het attractiepark in Slagharen heeft de overname op de korte termijn geen gevolgen. Het management blijft aan en er zullen geen ontslagen vallen.

De Parques Reunidos Group is de laatste jaren sterk gegroeid naar 72 attractie-, water-, dieren- en andere vrijetijdsparken in 11 landen, vooral in Europa en de Verenigde Staten.

Niet actief

Het bedrijf wil verder groeien door overnames te doen in landen waar het nog niet actief is. Eerder deze maand nam het Noah's Ark, het grootste waterpark in de Verenigde Staten, over. In België is Parques Reunidos eigenaar van Bobbejaanland en in Duitsland van Moviepark.

Het concern trekt in totaal meer dan 26 miljoen bezoekers per jaar. Parques Reunidos behaalde vorig jaar een omzet van circa 543 miljoen euro.