Management gaat niet alleen over theorieën, maar ook over mensen. Bovendien kunnen managers leren van hun blunders, en die van anderen. Ellen Budde schreef het boek 'Alle kikkers in de kruiwagen'. Drie vragen aan de auteur. 

Waarom dit boek?
Management gaat niet alleen over theorieën en strategieën, maar veel meer over mensen, en juist dat leer je in de praktijk. In die praktijk kom je situaties tegen die niet altijd zo verlopen als de theorie doet vermoeden. Je kunt wel eens het gevoel krijgen dat het een ware worstelpartij is om iets voor elkaar te krijgen.

Troost jezelf met de gedachte dat jij niet de enige bent die wel eens worstelt met de praktijk. En dat je daar uit kunt komen. Hoe dat werkt vind je in dit boek. In ‘Alle kikkers in de kruiwagen’ staan situaties en anekdotes die je zult herkennen uit de dagelijkse werkpraktijk en die je helpen om er beter mee om te gaan.

Zie ook: De rubriek Zakenboek

Wat is de belangrijkste les die managers uit dit boek kunnen leren?
De boodschap van dit boek is dat een blunder de beste kan overkomen. Het hoort erbij. Laat je er niet door ontmoedigen, het gaat er om dat je er zó op reageert dat je er beter uitkomt en er de volgende keer op een ander manier op in kunt gaan.

‘Alle kikkers in de kruiwagen’ biedt aan professionals een gids van fouten en blunders waar ze van kunnen leren, zonder zelf die fouten altijd te hoeven maken.

Wat is nu 'goede manager'?
Een ‘goede’ manager is een manager die contact houdt met de mensen op de werkvloer en zich realiseert wat maatregelen en acties voor de werknemers kunnen betekenen. De manager is zich bewust van de implicaties daarvan en handelt daarnaar.

Hij of zij toont leiderschap en weet dit te combineren met een flinke dosis relativeringsvermogen. Een ‘goede’ manager stuurt het team aan met hart en verstand.