AMSTERDAM - Er dreigen werkonderbrekingen bij Equens, de afhandelaar van het elektronische betaalverkeer. Tijdens die onderbrekingen dreigen storingen niet verholpen te worden, zo laat FNV Bondgenoten dinsdag weten.

De vakcentrale heeft Equens, na het vastlopen van cao-gesprekken, een ultimatum gesteld dat woensdag om 16.00 uur afloopt.

De bond eist een loonsverhoging van minimaal 2 procent, maar Equens heeft bij 1,75 procent de stekker uit het overleg getrokken. Bij het bedrijf werken in totaal 700 mensen.

"Ik heb het idee dat het bedrijf zich niet realiseert dat werkonderbrekingen van invloed zijn op bijvoorbeeld het elektronische betalingsverkeer, zoals het pinnen”, zegt een FNV-zegsman.

"Als de systemen het gewoon houden, zal de bv Nederland er niet veel van merken. Maar als er storingen zijn, dan zullen de medewerkers dit niet verhelpen." FNV bereid nu acties voor, die mogelijk deze week en volgende week zullen worden uitgerold.

Behalve een loonsverhoging wil FNV ook dat Equens-medewerkers in staat worden gesteld om 'plaats- en tijdsonafhankelijk' te kunnen werken.

Equens stelt dat de ict-systemen van het bedrijf hier niet op zijn berekend, "maar dan is er iets mis met die systemen", zo luidt de reactie van de FNV. Tot slot wil de vakbond ook dat een seniorenregeling in stand wordt gehouden.