ROTTERDAM - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft vorig jaar meer omzet behaald, maar minder winst. Dat kwam door afschrijvingen bij de divisie Bouw & Vastgoed en tegenvallers bij Energie & Telecom, maakte het concern dinsdag bekend.

De omzet kwam uit op 4,7 miljard euro, bijna 13 procent meer dan in 2010. De nettowinst daalde met bijna 7 procent tot 81 miljoen euro. Het jaar begon volgens VolkerWessels voorspoedig, maar dit optimisme werd na de zomervakantie getemperd.

''De krediet- en eurocrisis zorgden voor een flinke vertraging. Ook VolkerWessels werd getroffen door deze ontwikkelingen maar wist zich goed staande te houden'', aldus de onderneming.

Onzekere markt

VolkerWessels waagt zich niet aan een voorspelling voor dit jaar wegens de onzekere marktomstandigheden. In de woning- en kantorenmarkt blijven de omstandigheden onverminderd moeilijk.

Het afgelopen jaar werden de resultaten van deze tak gedrukt door afboekingen op grondposities en voorzieningen in verband met financiële problemen bij opdrachtgevers.

Canada, Groot-Brittannië en Nederland zijn de drie thuismarkten van de onderneming. Volkerwessels heeft circa 16.000 medewerkers in dienst.