Flexplekken zijn fantastisch. Ze zijn overal, zijn hip en trendy en je betaalt ze uitsluitend wanneer je er gebruik van maakt. Een uitkomst voor de Nieuwe Werker, zou je denken. Er is alleen één probleempje, ze zijn schrikbarend duur.

Door Robert Mekking

Toen ik nog alleen was, maakte ik gebruik van een fantastische flexplek. Als ik er zat dan had ik alle voorzieningen ter beschikking, het zag er allemaal prachtig uit. Handig en luxe.

In mijn soort werk zit ik toch het meeste op locatie bij de klanten.  Anders is het ook erg lekker om thuis te werken, maar af en toe verwende ik mezelf met een dagje flexplekken.

Klantsessies

Inmiddels ben ik niet meer alleen en heb ik regelmatig bijeenkomsten met collega's. Daar komt bij dat ik tegenwoordig ook klantsessies houd. En uiteraard val ik dan terug op mijn favoriete flexplek. Dat blijkt dus ook te gelden voor mijn collega's.

Nu we inmiddels met zijn zevenen zijn, blijkt de flexplek van een handige, luxe, maar vooral sporadische voorziening ineens veruit de grootste kostenpost van ons bedrijf te zijn geworden.

Nadat we de laatste facturen eens naast elkaar hadden gelegd, hebben we ook maar eens een sigarendoosjesberekening gemaakt waarbij we de kosten voor een flexplek hebben afgezet tegen de kosten van een eigen kantoor.

Hotel

De conclusie was duidelijk: het gebruik van een flexplek als thuishonk voor een organisatie is veel en veel duurder dan het huren van een eigen kantoor. Het is een beetje alsof je permanent in een hotel woont. Luxe, maar wel erg duur.

Op zich is dat ook wel logisch, voor flexibiliteit betaal je nu eenmaal een premie. Toch verbaasde de conclusie dat het goedkoper is om een eigen kantoor te hebben dan stelselmatig gebruik te maken van een flexplek me wel.

Tenslotte gebruik je je flexplek 100 procent efficiënt en staat een kantoor toch het grootste deel van de week leeg. Ik dacht dat het omslagpunt pas bij twintig of meer werknemers zou liggen, maar eigenlijk is de conclusie dat dat al vanaf twee personen zo is.

Wij gaan dus op zoek naar een eigen kantoor. En de flexplekken? Die zetten we uitsluitend nog in als aanvulling daarop. Misschien wat minder hip, maar wel betaalbaar. En zo leren we door de praktijk stapje voor stapje dat het nieuwe werken prima is, maar dat elementen uit het zogenaamde oude werken noodzakelijk zijn om het allemaal ehh… werkbaar te houden.

Robert Mekking heeft het liefst een eigen kantoor en schaamt zich daar niet voor. Hij is mede oprichter van MvR & Partners en schrijft deze column op eigen titel. Reageren? www.twitter.com/robertmekking