AMSTERDAM - De familie Benetton zal waarschijnlijk met succes de minderheidsaandeelhouders van haar bedrijf kunnen uitkopen. De banken Morgan Stanley en HSBC geven een positief oordeel over het bod van 4,60 euro per aandeel.

Ook uit een rondgang van Reuters onder financieel analisten blijkt dat de meerderheid verwacht dat Benetton het bod niet zal hoeven verhogen.

Het bod van de familie Benetton ligt 6 procent boven de gemiddelde aandelenprijs van de laatste twaalf maanden. Een negatief oordeel van met name HSBC zou het risico op activistische investeerders verhogen.

Omdat geen enkele andere aandeelhouder meer dan 2 procent van de aandelen bezit, zal het bod van de familie waarschijnlijk weinig weerstand ondervinden.

Koersdaling

Benetton staat 25 jaar aan de beurs van Milaan genoteerd, maar heeft daar sinds het nieuwe millennium weinig plezier aan beleefd. In 2000 had het bedrijf een waarde van 4 miljard euro.

Door de opkomst van onder meer Zara en H&M kromp de waarde tot ongeveer 850 miljoen nu. De familie Benetton zal 277 miljoen euro moeten betalen om alle aandelen te kunnen opkopen.