AMSTERDAM - De eerste officiële Apple Store van Nederland heeft zaterdag om 10.00 uur aan het Leidseplein in Amsterdam zijn deuren geopend.

De nieuwe Apple Store biedt klanten meer plekken om hun Apple-producten uit te proberen dan in welke andere winkel in Europa dan ook, aldus het bedrijf.

Hans de Krijf uit Utrecht was een van de eerste bezoekers. "Sinds mijn eerste iPhone ben ik helemaal om. Bijna alles in mijn huis is Apple."

Een echtpaar uit Wassenaar ging ook al vroeg uit de veren om als eersten naar binnen te kunnen. "Wij hebben veel van Apple in huis, er is altijd wel iets nieuws om te kopen. Dit is historisch."

360 winkels

In de winkel komt een team van 300 mensen te werken. Verreweg de meeste van hen komen uit de omgeving van de hoofdstad. Het personeel spreekt samen 14 talen.

Wereldwijd bestiert Apple ruim 360 officiële winkels, waar niet alleen iPads, iPhones en andere Apple-productenkunnen worden gekocht, maar waar bestaande klanten ook terechtkunnen voor andere vragen over hun Apple-apparaat.

Bekijk de lezersfoto's op de special van NUfoto