AMSTERDAM – Het sociale netwerkbedrijf Yammer, dat zich specifiek richt op bedrijven, heeft in een nieuwe investeringsronde 85 miljoen dollar opgehaald.

Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Yammer is een sociaal netwerk voor bedrijven waarin werknemers binnen een privé-omgeving snel met elkaar kunnen communiceren over werk en hun activiteiten. De privé-omgeving is afgeschermd voor het publiek en alleen toegankelijk met een bedrijfsmailadres. Grote bedrijven die Yammer gebruiken zijn onder andere Shell, Ford en General Electric.

Het sociale netwerk heeft vier miljoen actieve gebruikers waarvan ongeveer 800.000 leden betalen voor extra mogelijkheden.

In deze vijfde investeringsronde haalde Yammer een recordbedrag van 85 miljoen dollar op. Sinds de lancering in september 2008 had het bedrijf al 57 miljoen dollar opgehaald.

“Met deze nieuwe impuls kunnen we alles doen wat elk beursgenoteerd bedrijf ook kan”, laat oprichter David Sacks weten. “We gaan de investering onder andere gebruiken om wereldwijd een marketingcampagne op te zetten, nieuw personeel aan te nemen en de software te verbeteren.”