AMSTERDAM – Techstartups kunnen hun in het kader van de Olympische en Paralympische Spelen deze zomer hun ideeën pitchen voor Britse juryleden en investeerders in de zogenaamde StartUp Games.

De Britse overheid wil meer technologiestartups in Londen vestigen en premier Cameron nodigt daarom persoonlijk startende bedrijven uit mee te doen aan het evenement.

Tijdens de StartUp Games moeten starters tegen elkaar strijden om het stempel “meest veelbelovende start-up”. Initiatiefnemers benadrukken ook dat het een kans is voor kleine bedrijven in contact te komen met grotere bedrijven voor kennisuitwisseling en investeringen.

Hoogste kaliber

“Het houden van de StartUp Games is een unieke mogelijkheid om het hoogste kaliber van ondernemers bij elkaar te brengen”, zo verklaart Michael Hayman, medeoprichter van StartUp Britain.

De Olympische en Paralympische Spelen vormen een uitgelezen kans voor de Britse overheid om de Tech City, in het oosten van Londen te promoten. Vanaf maart van dit jaar zijn de inschrijvingen geopend, begin september wordt het evenement gehouden.