AMSTERDAM – Hema opent zijn eerste filiaal op een buitenlands station. Woensdag 7 maart gaan de deuren van de nieuwste telg van de keten open op Gare du Nord in Parijs.

Het gaat om de negende Hema-vestiging in Frankrijk, waar het bedrijf sinds begin 2009 actief is. Twee weken later gaat de tweede Franse stationswinkel al van start, op het eveneens in de hoofdstad gelegen Gare Saint Lazare.

De Hema-vestiging op Gare du Nord, die met slechts 70 vierkante meter vloeroppervlakte de kleinste tot nu toe is, is ingedeeld in drie domeinen: Beauté, Bureau en Manger. De winkel is te vinden op Niveau -1 Mezzanine, waar de internationale treinen aankomen.

Druk

Gare du Nord is volgens Hema het ‘bekendste en drukste treinstation van Europa’. Opdrachtgever SNCF verkoos Hema boven een aantal andere gegadigden.

In Nederland zijn inmiddels tien stations voorzien van een Hema-filiaal, zo laat een persvoorlichter van Hema weten. Amsterdam heeft er twee en verder zijn de winkels onder meer te vinden op stations in Zwolle, Alkmaar en Den Bosch.

Assortiment

De Franse vestiging herbergt geen andere producten dan de Nederlandse. “Het assortiment is hetzelfde, maar wel afgestemd op de doelgroep. Bovendien zijn de Duitse en Franse vestigingen ingedeeld volgens een internationale formule, wat inhoudt dat ze zijn ingericht op basis van ‘leefmomenten’”, aldus de woordvoerder.

Hema heeft meer dan zeshonderd vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

De persvoorlichter laat desgevraagd weten dat er op korte termijn geen nieuwe vestigingen gepland zijn op buitenlandse stations.