De Young Professional of the Year-verkiezing wordt mogelijk gemaakt door InterCompany Association (ICA), het grootste netwerk van hoogopgeleide Young Professionals in Nederland.

ICA en vertegenwoordigt op dit moment 45 bedrijfsjongerenverenigingen van topwerkgevers binnen Nederland.

Bedrijven die met hun bedrijfsjongerenvereniging zijn aangesloten kunnen meedoen aan de Young Professional of the Year verkiezing om op die manier hun bedrijf letterlijk een (young) gezicht te geven.

Via de Young Professional of the Year-verkiezing biedt de ICA Young Professionals een platform om hun bedrijf te vertegenwoordigen, nieuwe deuren voor zichzelf te kunnen openen en zijn/haar netwerk te kunnen verbreden.

Overtuigen

Daarnaast komen de deelnemers via de verkiezing meer te weten over zichzelf: welke vaardigheden heb ik bijvoorbeeld nodig om mensen te kunnen overtuigen? Hoe profileer ik mezelf? Door de interne verkiezing en de landelijke campagne strijd geven de Young Professionals zichzelf en hun bedrijf zichtbaarheid.

Voorzitter-ICA Floor van der Wind: “De Young Professional of the Year-verkiezing is een inspirerend evenement, een gelegenheid waarbij de best of the best zich met elkaar meten en is tevens een uniek podium voor de Young Professionals om hun generatie binnen het bedrijfsleven op de kaart te zetten.”

Mijlpaal

Dit jaar vindt de vijfde editie van de verkiezing plaats, een bijzondere mijlpaal! Elk jaar wordt de verkiezing opgebouwd rondom een thema en een aantal criteria waarop de kandidaten worden beoordeeld. Dit jaar is het thema “Dromen, durven, doen!”

Het thema kijkt vooruit naar de veranderende omgeving en welke kwaliteiten dit vereist voor Young Professionals om succesvol te kunnen zijn en een rolmodel voor anderen kunnen vervullen. 

De kandidaten worden beoordeeld op 3 onderdelen
a) Meet the nominees
b) Case Day
c) Popular Vote. Elk onderdeel telt voor een derde mee. Voor meer informatie over deze onderdelen en de stemprocedure, klik hier.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van ICA voor jouw organisatie? Ga voor meer informatie naar onze website en volg ICA via Twitter.