AMSTERDAM – De technologische industrie zal in het eerste halfjaar van 2012 niet groeien. Wel verwachten ondernemers in de sector over heel 2012 een kleine plus te kunnen boeken, zo blijkt dinsdag uit onderzoek van werkgeversorganisatie FME-CWM.

Afgelopen half jaar is de technologische industrie met een half procent gegroeid. In de eerste helft van 2011 bedroeg de groei nog 10,5 procent.

De export nam met een procent toe. De orders namen daarentegen met 2,5 procent af, terwijl de productie en de winstgevendheid respectievelijk met vier procent en 0,5 procent daalden.

Dit jaar

De eerste helft van 2012 zal de omzet niet groeien, maar over het hele jaar gezien verwacht de organisatie een omzetstijging van een procent, dankzij een sterkere tweede jaarhelft. Voor 2013 wordt een groei van vier procent voorzien.

“Dit kabinet moet de broekriem verder aanhalen, maar ik roep de premier en zijn onderhandelingspartners nadrukkelijk op niet te bezuinigen op onze concurrentiekracht”, aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink.