SINGAPORE - Europese leiders moeten meer duidelijkheid geven over hoe ze de schuldencrisis in de eurozone op gaan lossen. Dit zegt kredietbeoordelaar Moody's Rating Service maandag in zijn wekelijkse Credit Outlook.

Moody's erkent dat Europa door het sluiten van een begrotingspact voortgang heeft geboekt maar wijst erop dat er onzekerheden blijven hoe de eurozonecrisis opgelost gaat worden. "Er blijft aanzienlijke onzekerheid over de munitie die beschikbaar is voor de autoriteiten om met de crisis om te gaan".

Tijdens een eurotop eind januari kwamen 25 lidstaten van de Europese Unie een begrotingspact overeen en kwam er tevens een akkoord over het permanente noodfonds van de eurozone; het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM).

Maar volgens Moody's geven de twee verdragen beleggers te weinig informatie over de middelen die ingezet gaan worden om de crisis te bezweren en over de vooruitzichten die zouden moeten zorgen voor fundamentele veranderingen in het economische en fiscale raamwerk van de eurozone.

Totdat er meer duidelijkheid is hierover, blijft de kredietwaardigheid van veel landen en banken in de eurozone onder druk staan, aldus de kredietbeoordelaar.