AMSTERDAM - Consumenten zijn door het winterweer de afgelopen dagen massaal op zoek gegaan naar winterkleding zoals jassen, mutsen en sneeuwschoenen in online winkels. Wehkamp.nl zag de winterkledingverkopen met 250 procent toenemen, meldt het online warenhuis vrijdag.

Ook concurrent Zalando geeft aan een significante stijging te zien in de verkoop van winterkleding, -schoenen en -accessoires. Ook zochten veel meer mensen naar dit soort winterartikelen, zegt een woordvoerder.

Alleen online

Volgens Wehkamp zijn webwinkels nog de enige plaatsen waar warme kleding te krijgen is. "Door de vroege winteruitverkoop, die begin november al begon, hebben de fysieke kledingwinkels hun voorjaarscollectie al in de winkel hangen en is er geen winterkleding meer aanwezig", beweert een woordvoerder van het Zwolse bedrijf.

Duizenden paren

Wehkamp zag de verkopen meteen stijgen nadat de weerberichten vrieskou voorspelden. Vooral de vraag naar winterjassen, mutsen, sjaals, handschoenen en schaatsen stegen explosief. "En dan heb ik het nog niet over snowboots en winterlaarzen", zegt de woordvoerder.

"We bezorgden deze week enkele duizenden paren door heel Nederland, terwijl dat een aantal weken geleden nog slechts tientallen paren waren."