AMSTERDAM - Bono verdient een miljard dollar bij de komende beursgang van Facebook. De zanger investeerde eerder 210 miljoen dollar in de sociaalnetwerksite. Daarmee houdt hij meer over aan de investering in Facebook dan hij ooit deed met het maken van muziek.

Bono is mede-oprichter en directeur van het investeringsverhikel Elevation Partners. Eind 2009 en juni 2010 nam dit fonds voor in totaal 210 miljoen dollar een belang van 1,5 procent in Facebook.

Facebook heeft woensdag een officiële aanvraag ingediend voor een beursgang. De waarde van Facebook na beursgang wordt geschat op 100 miljard dollar. Het belang van Bono zal dus bij de beursgang ruim een miljard dollar waard zijn.

Paul McCartney

Bonos vermogen wordt geschat op ruim 100 miljoen dollar. Na de beursgang kan hij daar een extra 0 achter zetten. Niet alleen heeft hij daarmee meer verdiend met de beursgang van Facebook dan met muziek maken, het maakt hem ook de rijkste rockster ter wereld.

Die titel gaat op dit moment nog naar Paul McCartney. Het vermogen van de oud-Beatle zou ongeveer 700 miljoen dollar bedragen.