AMSTERDAM - Veilinghuis Christie's heeft vorig jaar voor 4,3 miljard euro aan voorwerpen geveild. Dat is een stijging van negen procent vergeleken met 2010, meldt de organisatie woensdag.

Naoorlogse kunst bleek in trek met een totaal aan verkochte werken ter waarde van 884 miljoen euro, een toename van 22 procent. Ook Aziatische kunst deed het goed. Werk uit dat continent leverde een recordbedrag op van 663,6 miljoen euro.

Van alle verkochte kunstwerken gingen er 719 onder de hamer voor meer dan een miljoen dollar, ongeveer 761 duizend euro. Het hoogste bedrag werd betaald voor Roy Lichtensteins schilderij I Can See the Whole Room!... And There's Nobody in It! voor 31 miljoen euro.

Amsterdam

De achttien veilingen bij de vestiging in Amsterdam waren goed voor een omzet van 41,2 miljoen euro, een lichte stijging ten opzichte van 2010. De gemiddelde waarde van verkochte voorwerpen in Amsterdam was 5489 euro.

Het Nederlandse kantoor haalde daarnaast 25 miljoen euro binnen voor veilingen in New York, Londen en Hong Kong. Dit jaar wil Christie's Amsterdam zich onder andere meer gaan richten op de export naar buitenlandse vestigingen.