AMSTERDAM – De Nederlandse economie kan vrouwelijke ondernemers juist nu hard gebruiken vanwege hun ‘vernieuwende ideeën en creativiteit’.

Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) dinsdag bij de aftrap van het ‘WE keep on growing’-programma. WE staat voor Woman Entrepreneurship.

“Vrouwelijke ondernemers zijn ambitieus, maar minder winstgevend dan hun mannelijke collega’s. Dat kan beter, vrouwelijke ondernemers hebben alles in huis om het verschil te maken”, aldus minister Verhagen.

Ambitie

Nederland telt bijna 350.000 vrouwelijke ondernemers, waarvan ruim de helft de ambitie heeft om te groeien. Daar staat tegenover dat vrouwelijke ondernemers relatief weinig mensen in dienst hebben en weinig winst maken.

In het ‘WE keep on growing’-programma zetten ervaren vrouwelijke ondernemers zetten zich twee jaar lang op vrijwillige basis in voor startende collega's.

Het ministerie stelt 50.000 euro ter beschikking voor WE keep on growing. “Ondernemerschap levert banen en inkomsten op voor Nederland, de groeiambities van ondernemers vormen de basis van de economische groei”, aldus minister Verhagen.