AMSTERDAM – Flexibel werken brengt flinke bedrijfseconomische voordelen met zich mee voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Het zorgt voor een hogere productiviteit, een betere kwaliteit van werk en besparing van kosten, zo meldt MKB Servicedesk op basis van de pilot 'Digitale Mobiliteit'.

Meer dan 70 procent van de managers en directeuren uit het MKB vindt dat digitale mobiliteit heeft geleid tot een verbetering van de productiviteit en de balans tussen werk en privé.

Ook verwacht 72 procent van de deelnemers aan de pilot, die is uitgevoerd onder Amsterdamse ondernemers, kosten te kunnen besparen door de invoering van flexibel werken.

Voorzieningen

De deelnemende bedrijven kregen tijdens de proefperiode de beschikking over voorzieningen die flexibel werken en flexibel reizen mogelijk maken, zoals mobiel internet en toegang tot flexibele werkplekken.

Na een half jaar liet 50 procent van de deelnemers weten dat de productiviteit was gestegen. Bovendien was 41 procent van mening dat de kwaliteit van het geleverde werk hoger was. Ruim 30 procent gaf aan dat de werk-privébalans was verbeterd, terwijl 43 procent meer plezier in het werk had gekregen.

Bijkomend voordeel was dat het aantal autokilometers met 28 procent daalde en het aantal personen dat niet meer in de spits hoefde te reizen flink toenam.