AMSTERDAM - Klanten van ING kunnen woensdag soms geen gebruikmaken van internetbankieren omdat de bank een maximum aan verkeer heeft ingesteld.

Dat laat een woordvoerder woensdagochtend weten aan NU.nl. Zondag, maandag en dinsdag werd internetbankieren bij ING getroffen door een storing.

Om de stabiliteit woensdag te garanderen, heeft ING een maximum aan ingelogde gebruikers ingesteld. Het kan dus zijn dat klanten geen toegang krijgen tot Mijn ING via de website of de applicaties. Ook iDeal kan in sommige gevallen niet werken.

"De storingen van afgelopen dagen waren het gevolg van een database die niet goed werkte. Vandaag voeren we tests uit en zullen we waar nodig herstelwerkzaamheden verrichten", aldus de woordvoerder.

Stabiel

"Het kan door het maximum voorkomen dat gebruikers later nog eens moeten inloggen omdat het de eerste keer niet lukt. Daar bieden wij onze excuses voor aan, maar zo kunnen we wel zorgen dat internetbankieren voor de klanten die inloggen stabiel is."

ING verwacht dat alleen op piekmomenten problemen ontstaan. Wel erkent de woordvoerder dat het woensdag drukker zal zijn dan normaal omdat mensen de afgelopen dagen minder gebruik hebben kunnen maken van de dienst.

''Het schaamrood staat ons op de kaken, dit is niet de dienstverlening die je van ING zou mogen verwachten'', aldus ING over de storingen.