BADHOEVEDORP - Bedrijven hebben het afgelopen jaar meer gebruikgemaakt van uitzendkrachten en meer betaald voor hun uren dan een jaar eerder.

Het totale aantal uitzenduren steeg met 5 procent, de totale omzet groeide met 6 procent. Dat meldde uitzendkoepel ABU dinsdag.

Wel waren er grote verschillen tussen de branches. Zo groeide het aantal uren dat uitzendkrachten werden ingezet in de technische sector, met 17 procent, de omzet ook. In de medische sector daalde de inzet juist met 11 procent en de omzet met 14 procent.

Administratieve sector

''De administratieve sector deed het beter dan een jaar eerder en liet een groei noteren van 1 procent in uren en 2 procent in omzet'', aldus ABU. In de industriële sector waren de groeicijfers respectievelijk 6 en 7 procent.

In de laatste 3 weken van het jaar groeide het aantal uitzenduren met 4 procent en de omzet met 6 procent vergeleken met dezelfde periode in 2010. De trends in de verschillende sectoren waren grofweg in lijn met die van het hele jaar; in de medische sector werden minder uitzendkrachten ingezet, in de overige sectoren meer.