AMSTERDAM - Microsoft stopt mogelijk met het betalingssysteem Microsoft Points. De virtuele valuta wordt gebruikt om media te kopen voor onder andere de gamingdienst Xbox Live, online muziekmarktplaats Zune en apps voor de Windows Phone.

Dit meldt de website Inside Mobile Apps op basis van een anonieme bron. Voor het einde van 2012 moeten de Microsoft Points vervangen worden door lokale valuta.

De virtuele valuta wordt het meest gebruikt in Xbox Live, de online gamedienst van Microsofts gameconsole Xbox 360. Reden voor de omschakeling zou zijn dat er verwarring bij de consument ontstaat, wanneer zij aankopen moeten doen met Microsoft Points.

Niet populair

Ook zou de valuta niet populair genoeg zijn als betalingssysteem voor andere diensten, zoals Zune en de Windows Phone. Ontwikkelaars van apps voor de Windows Phone hebben al eerder aangegeven liever niet met Microsoft Points te werken als betaalmiddel.

Microsoft heeft aangegeven niet te willen reageren op de geruchten.

Ook Facebook maakt gebruik van virtuele valuta onder de naam 'Facebook Credits'. Hiermee kunnen gebruikers extra aankopen doen in games als FarmVille.