AMSTERDAM – Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft een simulator ontworpen waarmee iedereen de vaardigheden kan leren die men ook opdoet aan een 'business school'. In een spel leert de gebruiker zakelijke beslissingen te maken in de game-industrie.

De simulator, 'Platform Wars', is ontworpen door MIT's Sloan School of Management, en bestaat al vier jaar binnen de muren van de universiteit. Het spel bleek zo populair, dat het sinds kort openbaar is gemaakt.

In het spel kiest de speler uit de gameplatformen Playstation van Sony, Xbox van Microsoft en Wii van Nintendo. Vervolgens moet de gebruiker de markt veroveren door zakelijke beslissingen te maken, zoals het bepalen van de prijs van het platform en het bepalen van de hoogte van royalties aan game-ontwikkelaars.

Op deze manier kan iedereen MBA-vaardigheden opdoen. In het spel zitten verschillende case studies. Platform Wars is individueel of als een groep te spelen. Professor John Sterman, bedenker van de simulator, stelt dat de vaardigheden die de speler opdoet, toepasbaar zijn op meerdere markten.