AMSTERDAM – De Franse Spotify-concurrent Deezer wil zijn dienst voor het einde van het jaar uitbreiden naar 45 landen. In Nederland wordt de muziekservice donderdag gelanceerd.

Dat liet de muziekdienst donderdag via Twitter weten.

Deezer was in Groot-Brittannië en Frankrijk al te gebruiken en werd onlangs uitgebracht in België. Het bedrijf zegt nu ongeveer twintig miljoen gebruikers te hebben waarvan iets minder dan tien procent een betaald abonnement heeft. De muziekcatalogus bevat ruim 13 miljoen nummers.

Net als Spotify biedt Deezer twee soorten abonnementen aan. Voor 4,99 euro per maand mag een gebruiker onbeperkt streamen via de computer en voor vijf euro per maand extra kan ook de mobiele applicatie gebruikt worden.

Gebruikers die niet betalen kunnen een beperkt aantal uren per maand muziek luisteren en slechts vijf keer hetzelfde nummer aanzetten.

Voor juli 2012 moet Deezer beschikbaar zijn in 81 landen. De dienst komt opmerkelijk genoeg niet naar Amerika en Japan omdat het bedrijf bang is voor marktverzadiging en de beperkte groei die ze daardoor kunnen maken.