AMSTERDAM – OnLive, de dienst die games streamt, is vanaf vandaag beschikbaar voor Apple's mobiele besturingssysteem en Google's Android. Binnenkort brengt het gelijknamige bedrijf ook een speciale controller uit voor de mobiele platformen.

De applicatie is gratis te downloaden in de App Store en de Android Market. Op het moment zijn iets meer dan twintig consolespellen speelbaar, waaronder LEGO Batman, Dirt 3 en Darksiders. De dienst is crossplatform te gebruiken. Dat wil zeggen dat een game op verschillende platformen te spelen is zonder dat de spelvoortgang verloren gaat.

Een aantal spellen zijn speciaal aangepast voor het mobiele platform en gebruiken een unieke aanraakbesturing. De meeste games gebruiken echter een virtuele controller waarmee het spel bestuurd kan worden, omdat dit niet optimaal werkt brengt OnLive een controller uit. Deze gamepad is binnenkort beschikbaar voor vijftig dollar.

OnLive is voorlopig alleen nog beschikbaar in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf hoopt de dienst binnenkort ook naar Europa en Azië te brengen.