AMSTERDAM - De Amerikaanse luxe taxidienst Uber heeft 32 miljoen dollar opgehaald in een eerste investeringsronde. Daarvoor heeft het bedrijf bekende namen weten te strikken. Onder andere Jeff Bezos van Amazon en Goldman Sachs hebben geld geïnvesteerd.

Uber is nog maar anderhalf jaar oud maar trekt al veel interesse van investeerders. De totale investering kan nog worden verhoogd naar 39 miljoen dollar in een tweede investeringsronde.

Uber kondigde woensdag ook aan dat de Europese activiteiten beginnen vanuit Parijs, zo meldt Techcrunch woensdag. Op dit moment zijn er 60 auto’s beschikbaar en naar eigen zeggen is er veel vraag naar.

Travis Kalanick, medeoprichter van het bedrijf, verklaart dat hij elke maand in twee nieuwe steden aan kantoor wil openen. Nu is het vooral actief in de Verenigde Staten. Het is niet bekend of het bedrijf in Nederland een vestiging wil openen.

Het bedrijf exploiteert luxe taxi’s , maar maakt erg veel gebruik van moderne media. Klanten kunnen een taxi bestellen via een sms of een app. Verder is de aansnellende taxi te volgen via GPS.