Nu mobiele telefoonproviders onlangs datalimieten hebben doorgevoerd wordt het als werkgever nog belangrijker het mobiel internetgedrag van uw werknemers goed in kaart te brengen. Het werken met afzonderlijke databundels draagt daar natuurlijk niet aan bij. Gelukkig is er een overzichtelijke oplossing voor handen.

Met de invoering van Het Nieuwe Werken en communicatie die steeds vaker via data dan over de telefoonlijn verloopt kan een bedrijf niet meer zonder internet op locatie. Op data gebaseerde beldiensten als Whatsapp en Viber worden ook in de zakenwereld steeds vaker ingezet. Om mee te gaan in deze verschuiving is het belangrijk dat uw medewerkers altijd en overal de beschikking hebben over internet.

Lees hier alles over Het Nieuwe Werken

Tablets

Dat bedrijven mobiliteit steeds belangrijker vinden uit zich ook in de ontwikkelingen op de hardwaremarkt. De verkoop van vaste PC’s staat door de groeiende populariteit van de tablet nagenoeg stil. Een handzame tablet computer is voor medewerkers gemakkelijk mee te nemen op afspraken met klanten of tijdens een zakenreis.

Door een SIM kaart met zakelijk mobiel internet in een tablet of smartphone te stoppen beschikt uw werknemer altijd over een mobiele dataverbinding. De data loopt in dat geval over GPRS of 3G. Waar het vroeger gebruikelijk was om naast een databundel ook een belbundel af te nemen anticiperen providers steeds meer op het toenemende dataverkeer door ook internet only SIM kaarten aan te bieden. Op die manier betaalt u alleen voor de dienst waar u gebruik van wenst te maken.

Centrale bundel

Een veelvoorkomend probleem is de schaalbaarheid van afzonderlijke databundels. De ene maand verbruikt de ene medewerker meer data, de volgende maand is het andersom. Op die manier kunt u per abonnement flink extra moeten bijleggen. Om dit probleem te ondervangen wordt nu door selecte internetproviders een kleinzakelijke oplossing geboden: één centrale databundel waar tot vijf medewerkers gebruik van kunnen maken.

Doordat alle data cumulatief van één centrale databundel wordt afgeschreven is de spreiding van het verbruik groter. Dat betekent dat het dataverbruik van de ene medewerker dat van de ander kan compenseren. Het gevaar dat u met meerdere bundels de limiet overschrijdt is daarmee ondervangen. Daarnaast krijgt u een gespecificeerd overzicht per gebruiker, zodat u precies kunt zien hoe het verkeer verdeeld is.

Beheersbaar

Het is prettig deze gegevens in handen te hebben, maar als zakelijke afnemer speelt uw provider ook een pro-actieve rol er voor te zorgen dat u binnen uw bundel blijft. Zodra u uw ingekochte data dreigt te overschrijden, krijgen uw medewerkers een notificatie hoeveel er nog open staat en wat het zou kosten om toch door te internetten. Een waardevol stukje ontzorging dat de kosten beter beheersbaar houdt.

Vervolgens kunt u hier zelf op anticiperen: zo kunt u iedere maand naar een hogere of lagere databundel switchen zodat u op een voor u optimaal plan zit. Daarnaast is het ook mogelijk de SIM kaarten van gebruiker of apparaat te veranderen. Op die manier controleert u zelf uw uitgaven.

Zakelijk mobiel internet uit één bundel is een ideale oplossing voor kleinzakelijke ondernemers die alle kostenposten graag in eigen handen houden. Met een pro-actieve begeleiding vanuit uw internetprovider kunt u kostenefficiënt aan de slag zonder aan mobiliteit in te boeten.