Door uw vaste lijn door te schakelen naar uw mobiele telefoon bent u ook buiten uw kantoor bereikbaar voor klanten. Dat is belangrijk, maar soms is het ook prettig om privé en zakelijk gescheiden te houden. Met een zakelijke schakelproduct bepaalt u precies wanneer u wel bereikbaar bent en wanneer niet.

Uit onderzoek van Unique blijkt dat werknemers het vaak niet erg vinden om uren buiten kantoortijd te maken, en gebeld worden in privétijd ook acceptabel vinden. Omgekeerd vinden er ook steeds meer privé handelingen plaats onder werktijd, zoals het versturen van pakketjes of het bellen met helpdesks. Conclusie: de scheiding tussen werk en privé is, ook onder invloed van Het Nieuwe Werken, aan het vervagen.

Eén nummer

Voor ondernemers, die altijd al hun eigen baas zijn, is dit niets nieuws onder de zon. Verantwoordelijk als zij zijn voor hun eigen inkomen, betekent een gemiste klant gemiste omzet. Vandaar dat ondernemers investeren in hun bereikbaarheid middels betrouwbare verbindingen, goede servicelevels en cloud computing diensten.

Een andere manier om de bereikbaarheid te garanderen is het bereikbaar zijn onder één nummer. Wanneer u niet op kantoor bent wordt de beller dan automatisch doorgeloodst naar uw GSM. Op die manier kunt u als ondernemer, afhankelijk van uw locatie, uw kantoortelefoon of mobiel beantwoorden. Een klant met urgente wensen komt op die manier ook bij u terecht als u al op weg naar huis bent. Bovendien kunt u, wel zo makkelijk, één nummer communiceren naar al uw zakelijke contacten.

Bereikbaar wanneer u dat wilt

Goed principe natuurlijk, maar zelfs de grootste workaholic heeft soms even geen zin in zakelijke telefoontjes. Gelukkig zijn er internetproviders die hiervoor uitstekende zakelijke oplossingen bieden. Bij een zakelijk schakelproduct krijgt u vaak software geleverd waarmee u zelf kunt bepalen binnen welke tijdstippen telefoonverkeer moet worden doorgeschakeld, en wanneer direct het antwoordapparaat moet worden ingeschakeld. U bepaalt zo zelf uw eigen kantooruren en daarmee uw scheiding tussen werk en privé.

Voor de nieuwste generatie smartphones, mits beschikkend over SIP technologie, is het ook mogelijk in te stellen via welke technologie u wordt gebeld. Zo zijn er telefoons die zodra u in uw eigen bedrijfspand bent, de spraak laten verlopen via VoIP. Zodra u buiten het bereik van uw eigen wifi bent, wordt dan automatisch overgeschakeld naar het mobiele telefonienetwerk. Op die manier belt u kostenefficiënt zonder dat u daar zelf actief over na hoeft te denken.

Lees hier de voordelen van bellen over VoIP

Ondernemers die geen zin hebben om na een harde werkdag zakelijke telefoontjes binnen te krijgen kunnen privé en zakelijk prima gescheiden houden met een doorschakelproduct. Met de professionele uitstraling van één vast nummer kunt u op die manier toch de controle houden over uw persoonlijke openingstijden.