Een perfect voorbeeld van de veelzijdige voordelen van cloud computing is Office 365. Dit is het vertrouwde Microsoft Office pakket, maar dan in de cloud. Online samenwerken wordt hiermee makkelijker, flexibeler en goedkoper dan ooit.

Als ondernemer bent u het liefst natuurlijk snel klaar met het inrichten van uw IT omgeving. Gelukkig denken internetproviders steeds meer met de kleinzakelijke ondernemer mee. Sommige internetproviders bieden gratis toegang tot deze totaaloplossing wanneer een zakelijke all-in-one aansluiting wordt aangenomen. Een zeer interessant propositie, aangezien een eigen IT-infastructuur met dit pakket niet meer nodig is.

Overal toegang

Met de Office 365 Web Apps heeft u altijd en overal toegang tot de vertrouwde Microsoft programma’s: Word, Excel en Powerpoint. Daarnaast kunt u al uw documenten centraal online opslaan en uitwisselen met Exchange Online en Sharepoint.

Office 365 is er op gemaakt makkelijk te synchroniseren met veelgebruikte kantoorsoftware, zoals Outlook. De overstap is dus vrij makkelijk te realiseren, zonder dat u hoeft te vrezen in het proces belangrijke bedrijfsdata te verliezen.

Samenwerken

Wanneer men locatie-onafhankelijk gaat samenwerken is het belangrijk dat de onderlinge communicatie strak is. Men zit immers niet altijd fysiek bij elkaar, ook vanuit huis of on the road heeft men toegang tot het virtuele kantoor. Met Lync Online is dat geen enkel probleem.

Online samenwerken is een stuk makkelijker met deze geïntegreerde communicatie oplossing, waarin de aanwezigheid kan worden gecheckt, audio- en videogesprekken kunnen worden gevoerd en ook chatten tot de mogelijkheden behoort. Door agenda’s te delen en realtime samen te werken kan voorkomen worden dat werknemers langs elkaar heen werken.

Lees hier alles over Office 365

Op zoek naar een toekomstvaste, goedkope en flexibele totaaloplossing voor uw onderneming? Office 365 is een uitstekende manier om kennis te maken met het werken van de toekomst. U staat zeker niet alleen. Bijna 70 procent van de MKB’ers ziet in dat de cloud de toekomst heeft. Waar wacht u nog op?