AMSTERDAM – Spotify staat derden toe applicaties te ontwikkelen die gebruikmaken van de diensten van Spotify. Zo kunnen er apps gemaakt worden die naast de muziek ook songteksten of recensies bieden.

Dat heeft het bedrijf woensdagavond (Nederlandse tijd) bekendgemaakt.

Via Spotify Platform krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om met een door Spotify aangeleverd pakket aan de slag te gaan en zo apps te ontwikkelen. Deze programma’s komen vervolgens in Spotify Apps te staan.

Daar kunnen gebruikers op dit moment al twaalf applicaties vinden. Onder meer The Guardian, Last.fm en Rolling Stone hebben een app ontwikkeld. Het bedrijf hoopt dat door apps van derden te faciliteren er meer mensen gebruik gaan maken van de dienst en de muziek van Spotify nog meer en op andere manieren besluiterd wordt.

Facebook

Twee maanden geleden ging Spotify al een samenwerking aan met Facebook. Deze deal blijkt vruchtbaar te zijn geweest. Tijdens de presentatie van Spotify Platform maakte het bedrijf namelijk bekend dat er in de afgelopen twee maanden zeven miljoen nieuwe gebruikers aangemeld zijn.