Je bent donkerbruin en exotisch. Zwoel en temperamentvol. Je verschijning tovert een glimlach op mijn gezicht en je geur verruimt mijn geest.

Door André Gussekloo

Mijn hart gaat sneller kloppen en mijn bloeddruk stijgt wanneer je bij me bent. Ik geef het toe: ik wil je. Niet één keer per dag, maar meerdere. In de keuken, op de ontbijttafel, op mijn bureau en in de bar.

Maar zoals bij iedere relatie is niet iedereen blij met de onze. Ze beweren dat je slecht voor mijn gezondheid bent. Dat mijn cholesterolgehalte is gestegen sinds we elkaar kennen. Dat ik zenuwachtig doe en slechter slaap. Jaloezie, zeg ik. Verwar ouderdomsverschijnselen niet met de neveneffecten van koffie.

Filter

Misschien hebben ze gelijk en zou ik je voortaan door een filter moeten halen. Want de koffie die we hier in Spanje zetten, is sterk en puur. Zetten is eigenlijk het verkeerde werkwoord. Persen, dat is het. Onder grote druk wordt het kokende water door de gemalen koffie gedwongen. Thuis in de Moka Express en in cafe’s met de espressomachine.

Oh, mijn dampende kopje Mediterrane koffie, wat moet een ondernemer als ik zonder jou? Je bent mijn ochtendritueel. Je geeft me energie en maakt me alert. Met jou in mijn maag heb ik al heel wat geniale ideeën op papier gezet. En wie weet hoeveel er nog zullen volgen?

Laat de mensen maar praten. We hebben een prima deal, zo saampjes. Jij geeft en ik neem. Om vervolgens mijn creativiteit en geluk met de wereld te delen.

André Gussekloo werkt vanuit Spanje als SEO copywriter voor Nederlandse klanten. Dit inspireerde hem tot het schrijven van een boek over freelancen vanuit het buitenland.