AMSTERDAM - Enkele tientallen franchisenemers van C1000 gaan hun winkel het komende jaar van de hand doen. Dat meldt een bron binnen de C1000-organisatie aan vakblad Distrifood vrijdag.

De bron stelt dat dit voor de donderdag aangekondigde overname door Jumbo al bekend was binnen de organisatie. C1000 was niet direct bereikbaar voor commentaar.

De ondernemers stoppen volgens het vakblad omdat zij komend jaar een in 2008 gekocht C1000-certificaat met flinke winst van minstens een half miljoen euro kunnen verkopen. Hiervoor hebben zij hun afscheid uitgesteld, omdat eerdere verkoop maar een derde daarvan zou hebben opgeleverd.

De op handen zijnde overname door Jumbo heeft amper een rol gespeeld, denkt Distrifood. Donderdag werd bekend dat Jumbo voor negenhonderd miljoen euro C1000 overneemt van private-equitypartij CVC Capital Partners. Beide merken blijven wel bestaan.

De franchisefilialen van C1000 die nu mogelijk verkocht worden, moeten eerst worden aangeboden aan de moederorganisatie. Jumbo moet dan op zoek naar een nieuwe ondernemer. Jumbo heeft dan meteen de mogelijkheid om te kijken welk van de twee supermarktformules het meest geschikt is voor het vrijgekomen supermarktpand.