AMSTERDAM - De SLS AMG Roadster mag dan misschien de grote blikvanger van Brabus zijn, in Essen heeft het merk nog een belangrijke primeur staan: z’n M-klasse.

Het tuningsprogramma voor de M-klasse omvat onder meer een flinke krachtinjectie voor de 350 Bluetec. Het vermogen van de diesel stijgt door de Brabus Eco PowerXtra D6S-module naar 306 pk, het maximumkoppel neemt toe naar 690 Nm.

De sprint naar 100 km/h kost nog maar 6,0 seconden, 1,4 seconden sneller dan de gewone 350 Bluetec. De topsnelheid van de Brabus M-klasse is 229 km/h. Ondanks de aanpassingen voldoet ook de Brabus-versie aan de Euro VI-emissie-eisen.

Uiteraard biedt Brabus ook een hele rits andere tuningsopties aan. Zo zijn er nieuwe wielen, die met een diameter tot 22 inch leverbaar zijn.

Brabus-partners Yokohama, Continental en Pirelli zorgen voor de banden. Verder zijn er een verlagingsmodule (30-40 millimeter), grotere remmen en een bodykit.

De persdag van de Essen Motor Show vindt vandaag plaats. Behalve de M-klasse toont Brabus ook z’n eigen SLS AMG Roadster. Dochter Startech toont een opgevoerde Range Rover Evoque.