BRUSSEL - De verkoop van bestelauto's, bussen, bedrijfswagens en vrachtwagens (commerciële voertuigen) in Europa is in oktober verder gestegen.

Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder gingen de verkopen met 7,7 procent omhoog tot 162.901 voertuigen. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de Europese branchevereniging ACEA.

Alle grote automarkten droegen flink bij aan de groei. In Duitsland stegen de verkopen met 7,2 procent, in Frankrijk met 7,8 procent en in het Verenigd Koninkrijk met 11,1 procent. Spanje was de enige grote markt die de verkopen zag dalen.

Over de eerste 10 maanden lagen de verkopen van bedrijfswagens hier 4,9 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Nederland

In Nederland stegen de verkopen flink. In oktober werden in ons land 6195 bedrijfswagens verkocht, ofwel 21,1 procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste 10 maanden stegen de verkopen in Nederland met 19,9 procent. In de hele Europese Unie lagen de verkopen 10,8 procent hoger, gerekend over de eerste 10 maanden.

In september steeg de verkoop van bedrijfswagens ook, met gemiddeld 4,5 procent.