NEW YORK - De beoogde overname van T-Mobile USA door AT&T is op losse schroeven komen te staan door bezwaren van de Amerikaanse toezichthouder Federal Communications Commission (FCC). 

AT&T en de dochter van Deutsche Telekom trokken donderdag hun aanvraag bij de FCC voor goedkeuring van de transactie, ter waarde van 39 miljard dollar (29,1 miljard euro), in.

AT&T en Deutsche Telekom spraken af dat de overname alleen doorgaat als zowel de FCC als het Amerikaanse ministerie van Justitie akkoord gaat.

De FCC maakte woensdag bekend de zaak te willen voorleggen aan een rechtbank, een indicatie dat de toezichthouder de transactie niet ziet zitten. De FCC vreest dat er onvoldoende concurrentie in de Amerikaanse markt voor mobiele telefonie is na de samensmelting van AT&T en T-Mobile USA.

Omdat de overname op losse schroeven is komen te staan, heeft AT&T 4 miljard dollar opzij gezet. Dat geld komt aan Deutsche Telekom toe als de beoogde deal definitief niet doorgaat. Beide telecombedrijven hebben nu hun hoop gevestigd op toestemming van justitie.