AMSTERDAM – Voor een kopje koffie kunnen jonge ondernemers goedkoop kantoorruimte huren in een café in Peking. Investeerders zijn regelmatig aanwezig om veelbelovende bedrijven te ondersteunen. De overheid wil het project zo snel mogelijk uitbreiden.

Sinds de opening in april hebben al meer dan twintig bedrijfjes gebruik gemaakt van de faciliteiten in ‘The Garage’. De meeste ondernemers zijn softwareontwikkelaars of webdesigners, maar er zitten ook startups die zich bezighouden met duurzame energie of technologische innovaties.

In het café kunnen de jonge ondernemers ideeën uitwisselen of samenwerken, maar er is ook een bibliotheek met lesstof en een vacaturebord voor werkzoekenden. Hiermee wil de eigenaar van The Garage jongeren met een passie voor innovatie, ondanks het gebrekkige onderwijs in China, een kans geven.

Regelmatig komen investeerders langs om innovatieve projecten te bekijken en mogelijk een investering te doen. Eén bedrijf heeft hierdoor de 'kantoorruimte' in The Garage kunnen vervangen door een eigen plek.

Inmiddels heeft het café ook de aandacht van de overheid en de gemeente wil zo snel mogelijk een nieuw café beginnen. De eigenaar van The Garage wil daar echter nog even mee wachten omdat er nog veel verbeterd kan worden.

Een video van de plek is hier te zien.