We schrijven veel over leiderschap en bij leiderschap spreken we over het algemeen over mannen en vrouwen die midden in de maatschappij staan.

Door Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger

Drukke mannen en vrouwen die een onderneming besturen. Echter, er is ook een andere kant aan deze medaille en dat is rust nemen, je hoofd leeg maken.

Laat dat bij veel van die mannen en vrouwen nu net een lage tot zeer lage prioriteit krijgen. Tijd om een verdiepingsslag te maken als het gaat om de ontspanningsfactor van leiders binnen grote en minder grote ondernemingen.

Lezen

Flink wat lezen en graven in het geheugen leert dat we eigenlijk helemaal niet zo bezig zijn met de andere kant van de medaille. De andere kant van de medaille is de balans die iedereen in het leven nodig heeft.

Als je ergens druk bent, moet er iets tegenover staan wat je voldoende ontspanning en nieuwe inspiratie geeft, om de balans te houden.

Echter, als ik ga lezen en na ga denken kom ik relatief weinig ontspanning tegen. Soms komt een gezellig etentje met familie en vrienden voorbij of naar het theater of de bioscoop, maar veel creatiever zijn we niet echt.

Druk

Druk druk druk maakt belangrijk, want we vinden dat dit zo hoort. Als de leider/manager zou zeggen dat deze de tijd doorbrengt door alle uitvoerende taken te delegeren en zelf alleen met inspiratievolle zaken bezig is (een belangrijk onderdeel van de visie), dan zouden we dat als zweverig betitelen.

Zweverig alszijnde geen voorbeeld zijn en misschien zelfs als lui bestempeld worden. Onze calvinistische inslag is hard werken en als baas op de barricade staan en het goede voorbeeld geven.

Helaas voor Calvijn is het allang achterhaald dat dat dé manier is de onderneming aan te sturen. Immers, de leider is wel degene die de onderneming verder moet brengen de toekomst in, richting moet geven.

Daar heb je een visie voor nodig en om deze verder door te ontwikkelen, heeft de geest ruimte nodig. Afhankelijk van de grootte van de onderneming kan je voor het operationele gedeelte één of meerdere bekwame mensen inhuren. De echte visionair is schaars.

Balans

De leiders die wij begeleiden zijn mensen waar we alle kanten de revue ook daadwerkelijk laten passeren en ze helpen die balans te vinden. We houden ze onder meer de confronterende spiegel voor en helpen het proces om te buigen.

Immers een inspiratieloze onderneming is er een van de velen en daarmee ga je op in de massa. Wil je met je onderneming onderscheidend zijn, dan zal de leider daar een voortrekkersrol in moeten vervullen en daar is tijd ‘om te komen tot’, een essentiële factor in.

Je hoofd leeg maken, even niets doen of hoeven en het ook als zodanig ervaren, maakt ruimte voor nieuwe zaken. Het maakt ruimte voor inspiratie én geeft energie. Dat je daar behalve je onderneming ook je lichaam en geest een plezier mee doet, is de ruimte die nodig is om de balans in een druk bestaan te houden.

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn de oprichters van Stichting Legatio. Zij ondersteunen ondernemers met de bedrijfsvoering van hun onderneming en/of hun persoonlijke ontwikkeling en worden hierbij ondersteund door een professioneel team. Legatio is ook te vinden op Twitter.