AMSTERDAM - "Vrouwelijke inbreng is broodnodig in alle sectoren." Dat zegt Neelie Kroes woensdag in een videoboodschap bij de start van The Women's Conference Europe.

Kroes noemt de bijdragen van vrouwen niet alleen belangrijk voor de economie, maar ook voor de economische stabiliteit. "Als Lehman Brothers Lehman Sisters had geheten, was het waarschijnlijk niet zo gelopen."

Laurentien van Oranje beschrijft ondernemen als "het mogelijke zien in het onmogelijke". "Ik geloof in girlpower, maar nog meer in de kracht van iedereen samen."

Topvrouw

Tijdens de eerste Europese versie van Women's Conference zijn diverse vrouwen in het zonnetje gezet. Ellen Faber, directievoorzitter Achmea directe distributie, is gekozen als vrouwelijke topmanager van het jaar.

Kristel Groenenboom, Container Services Groenenboom, is de internationale onderneemster van het jaar. Angelique Paulissen, Montesquieu Finance, mag zich MKB onderneemster van het jaar noemen. Linda Spaanbroek, InfoMarketeers, is de ZZP onderneemster van het jaar.

Myrthe Scheenjes, relatiemanager ABN Amro, heeft de KriDaTie Jong Talenttroffee gewonnen.