PEKING - China, nu al de thuisbasis van 's-werelds grootste onlinebevolking, zal de Verenigde Staten waarschijnlijk in 2015 passeren als grootste e-commercemarkt in 2015, blijkt uit nieuw onderzoek.

China's e-commercemarkt heeft nu een waarde van 74 miljard dollar, minder dan de helft van die van de Verenigde Staten met 177 miljard dollar, aldus een rapport van de Boston Consulting Group.

Maar de onlinemarkt groeit snel, gestimuleerd door toenemend gebruik van internet, lage kosten van transport en een passie voor winkelen bij de groeiende middenklasse in China.

Onlineshoppers

China telt al 145 miljoen onlineshoppers, maar door de exponentiële groei zullen dat er volgens het onderzoek tegen 2015 al 329 miljoen zijn.

Binnen 5 jaar zullen de online-shoppers in China gemiddeld 980 dollar per jaar uitgeven, ongeveer het dubbele van de uitgaven nu en dicht bij het Amerikaanse gemiddelde van 1000 dollar.

E-commerce zal tegen die tijd goed zijn voor 7,4 procent van de totale detailhandelswaarde, vergeleken met 3,3 procent nu, voorspelt het rapport.