Soms ben ik zo naïef dat ik denk dat de mogelijkheden van Twitter mij niet meer kunnen verbazen. Totdat mijn ongelijk op een zeer plezierige wijze wordt bewezen. Want wat gebeurt er toch veel leuks op Twitter!

Door Sanne Nuij van Arnhem

Naast het feit dat je ongevraagd op de hoogte blijft van het eetgedrag en voorkeur van toiletpapier (twee of drie lagen?) van semi-zakelijke Twitteraars, is er namelijk ook veel nuttigs ‘te halen’ op Twitter.

Sinds kort is er een boek over een Twitter fenomeen dat veel ondernemers een stuk op weg heeft geholpen: het #durftevragen boek. Een boek dat gaat over het nut van delen, het nut van geven. En vooral het nut van vragen!

De titel, #Durftevragen, verwijst naar een begrip op Twitter, een zoekterm. Voordat er de zoekterm was, waren er al live Durftevragen-sessies. En die zijn er nog steeds.

Durf live te vragen

Ik citeer van www.durftevragen.nl:
Noem eens 5 onderwerpen waar je veel van af weet… Vaak zijn dit de onderwerpen waar je het vaakst met mensen over praat. Bij Durftevragen ervaar je dat je hoofd vol zit met kennis, kennissen, ideeën, mogelijkheden & verbindingen waarvan je het bestaan al bijna vergeten was.

Durftevragen maakt je hoofd en creativiteit (extra) wakker, zodat je zelf makkelijker dingen in beweging kan zetten, maar ook anderen, met extreem weinig moeite en veel plezier kan helpen met hun plannen en vraagstukken.

En dat schijnt te gebeuren, op die bijeenkomsten. Het boek, dat gaat over het fenomeen #durftevragen en de gedachte die hieraan ten grondslag ligt, is gratis te downloaden. Ik herhaal: gratis.

En deelname aan de sessies is ook gratis. Achteraf mag je iets betalen, maar het hoeft niet. Jij bepaalt de waarde.

Nieuwsgierig belang

Nu zou je denken dat ik een winstbelang heb in het Durftevragen concept, gezien mijn lovende manier van schrijven. Dat is niet zo: ik wil gewoon mijn enthousiasme met jullie delen. Gratis.
 

Ontzettend nieuwsgierig ben ik. Naar de effecten van zo’n bijeenkomst, naar de mensen die er komen, die allemaal hun vragen en hun kennis willen delen. Dat moet toch wel veel moois opleveren?

Ik ga binnenkort ook naar zo’n sessie, kom jij ook? #durftevragen!

Sanne Nuij van Arnhem is eigenaar van Plan T en geeft trainingen over “het merk ZZP”, leerstijlen, ontwikkeling en communicatie. Ook is zij ontwikkelaar van de training/ methodiek “Leuk! Veranderen”. Volg Sanne via twitter.com/SanneNvA