AMSTERDAM - De overheid steekt 7 miljoen euro in het beschikbaar stellen van ICT-technologie voor Nederlandse bedrijven. Dit maakt minister Maxime Verhagen van Economische Zaken woensdag bekend.

Het geld wordt onder andere gestoken in een zogenaamd ‘high performance datacentrum’ om bedrijven te ondersteunen bij grootschalige dataverwerking. Volgens het ministerie is toegang tot het centrum door ondernemers van cruciaal belang om een concurrentievoordeel te behalen.

“Er zijn grote maatschappelijke vraagstukken. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben we vernieuwende en innovatieve producten en diensten nodig”, verklaart Verhagen.

Innovatie

De toezegging van Verhagen werd gedaan tijdens de startbijeenkomst van het onderzoeksprogramma COMMIT. Met een begroting van 110 miljoen euro moet dit programma zorgen voor innovatieve ICT-producten.

“Bedrijven kunnen met slim gebruik van ICT vernieuwende producten en diensten aanbieden”, aldus de minister. ”Dat versterkt het groeivermogen van de economie.”