AMSTERDAM - Een kwart van de werkgevers wereldwijd doet een beroep op buitenlandse werknemers vanwege de talentmismatch in eigen land, blijkt maandag uit een wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup.

Vooral ingenieurs en vaklieden worden veel gevraagd en die functies worden ook vaak door buitenlanders vervuld.

Het onderzoek van ManpowerGroup research vond plaats in juli en augustus 2011. Meer dan 25.000 werkgevers in 39 landen en gebiedsdelen werden ondervraagd.

China, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn de landen die werkgevers wereldwijd het meest associëren met beschikbaarheid van geschikt talent. Maar door demografische en economische ontwikkelingen staan andere landen soms hoger op de lijst. Polen heeft drie keer zoveel werknemers te bieden als het Verenigd Koninkrijk.

Nederland

In Nederland zijn 312 werkgevers geïnterviewd. 22 procent van hen geeft aan met buitenlandse werknemers te werken. De meest genoemde functiecategorieen waarvoor in Nederland over de grenzen wordt geworven zijn arbeiders en mecaniciens, beide 19 procent.

Gevraagd naar de landen waar de meeste buitenlandse werknemers in Nederland vandaan komen, antwoordden de werkgevers Polen, België, Hongarije en Duitsland.

Taalbarrière

Van mogelijke belemmeringen voor buitenlandse werving worden in Nederland het meest de taalbarrière en de kosten  genoemd.

Uit het buitenland afkomstige werknemers op managementniveau zijn in Nederland schaars. 62 procent van de ondervraagden meldt dat dat voor niemand in hun onderneming opgaat.

Een op de drie werkgevers wereldwijd maakt zich zorgen over het vertrek van talent naar andere landen. Het gros van hen vindt dat ondernemingen en overheid meer moeten doen om deze emigratie te beperken en om de binnenlandse ontwikkeling van de belangrijkste benodigde vaardigheden te stimuleren.

Bezorgd

Wereldwijd meldt een op de drie werkgevers bezorgd te zijn over de impact van vertrekkend talent op de arbeidsmarkt thuis. 'Onbezorgde' landen zijn in dit verband Zwitserland (11 procent), België (12 procent) en Nederland (14 procent).

In Europa vindt maar 8 procent van de respondenten dat overheid en ondernemingen emigratie en remigratie van talent goed beheersen. 83 procent vindt dat het beter kan.

Overigens vormen Nederland en Zwitserland daarop binnen Europa positieve uitzonderingen: respectievelijk 33 procent en 24 procent van de ondervraagden vindt dat emigratie in hun land wel effectief wordt aangepakt.