In uw winkel heeft u het liefst dat de rijen kort blijven. Daarom is het prettig als u over een snelle PIN verbinding beschikt. U wilt natuurlijk wel dat alle transacties zonder problemen aankomen. Pinnen over een gecertificeerde verbinding is daarom aan te raden.

Dat geld vanaf de passen van klanten direct op uw rekening terecht komt is natuurlijk fantastisch. Maar hoe ziet dit ‘digitale transport’ er nu precies uit? Zodra de betalingsgegevens verzonden worden reist deze data over het netwerk van uw internetprovider. Deze lijn staat in verbinding met het netwerk van de betalingsverwerker, waar de transacties binnenkomen en worden afgehandeld. Via uw internetverbinding staat de terminal ook in verbinding met de leverancier, zodat uw pinautomaat op afstand onderhouden kan worden.

Hogere beschikbaarheid

Currence, de eigenaar van betaalproducten PIN en Chipknip, maakte het vorig jaar ook mogelijk om te pinnen over het open internet. In het verleden kon dit alleen via gecertificeerde datacomlijnen. Hoewel de mogelijkheid er dus is om ook over een niet-gecertificeerde lijn transacties te verzenden, blijft Currence de door haar gecertificeerde lijnen aanbevelen: “Deze lijnen kennen een hogere, gegarandeerde beschikbaarheid en een betere bereikbaarheid van de helpdesk.” Mocht er een storing zijn heeft u als afnemer van een gecertificeerde lijn het probleem dus sneller verholpen.

Per 1 januari 2012 wordt het nieuwe pinnen officieel ingevoerd. Dat betekent dat het niet langer mogelijk is op de oude manier – het door de gleuf halen van de kaart – transacties te versturen. Alle ondernemers wordt daarbij aangeraden om de overstap te maken naar breedbandinternet, omdat dit sneller en goedkoper is. Wanneer u bij een provider een zakelijk pinnen product afneemt loopt deze over de breedbandverbinding die deze partij aanbiedt. Zodra u over deze aansluiting beschikt bent u dus helemaal klaar voor de overgang naar de nieuwe betaalwijze.

Lees hier alles over Het Nieuwe Pinnen.

Klaar voor de toekomst

Om er voor te zorgen dat klanten in uw pand kunnen pinnen heeft u drie zaken nodig. Een contract met de leverancier van de PIN terminal, een contract met een bank of betalingsverwerker en een aansluiting op internet.

Door een zakelijk pinnen product af te nemen bij uw provider loopt uw betalingsverkeer over een veilige lijn, wordt terminalmanagement ondersteund en bent u klaar voor de toekomst. Overstappen is simpel: als uw PIN automaat enigszins bij de tijd is kunt u dit direct aansluiten wanneer uw internetdienst wordt opgeleverd. Het digitale betaalverkeer hoeft dan dus niet plat te liggen.