LONDEN - Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft een niet-bindend bod uitgebracht op het van oorsprong Nederlandse tv-productiebedrijf Endemol.

Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op gezag van een woordvoerder van Endemol. Financiële details werden niet genoemd.

Endemol is nu eigendom van Goldman Sachs Capital Partners, het mediabedrijf van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi Mediaset en de Nederlandse investeringsmaatschappij Cyrte. Het bedrijf, dat onder meer Big Brother bedacht, zucht onder een schuld van ruim 2 miljard euro. Het is daarover al enkele maanden in onderhandeling met schuldeisers.

Doel

Dat proces gaat gewoon door, aldus de zegsman. ''Ons voornaamste doel is om een akkoord te bereiken met onze schuldeisers. In die gesprekken zit nog altijd goede vooruitgang en wij hebben er vertrouwen in dat er een overeenkomst komt die een solide financiële basis biedt voor het bedrijf', zei hij.

De Italiaanse krant La Repubblica had vrijdagochtend nog gemeld dat Mediaset samen met investeerder Clessidra een voorstel zou hebben gedaan om Goldman Sachs en Cyrte uit te kopen. Het dagblad vermeldde geen bronnen.

Vermogensbeheerder Delta Lloyd, die meerderheidsaandeelhouder is van Cyrte, geeft geen commentaar.