Elke week een inspirerende werkplek, ergens op de wereld. Deze week: Armoury Studios in Vancouver, Canada.

In samenwerking met WOVOX.com.

Het Canadese Armoury Studios werd in 1992 gebouwd door songwriter Jim Vallance. Voor diegenen die hem niet kennen, hij heeft een paar van Bryan Adams’ grootste hits geschreven en is verantwoordelijk voor veel nummers van bijvoorbeeld Aerosmith, Tina Turner, en Alice Cooper.

De studio, die ook wel bekend staat als de ‘Armoury’, is een plek waar veel bekende artiesten hun muziek produceren. Onder andere Busta Rhymes, Elvis Costello en Strapping Young Lad hebben hier hun albums opgenomen.

arm3

Sinds de jaren zeventig heeft het stadsbestuur van Vancouver veel van haar oude gebouwen laten afbreken. Als tegenreactie hierop vroeg Vallance architect Howard Airey om een gebouw in de stijl van de jaren twintig te ontwerpen. Ron Vermeulen, ook wel bekend onder zijn artiestennaam ‘Ron Obvious’, overzag de technische en akoestieke elementen van de Armoury.

arm1

Doordat men in de studio vaak dagenlang onafgebroken moet werken zonder de werkplek te verlaten, heeft de Armoury verschillende lounge-ruimtes. Hardwerkende muzikanten kunnen hier even genieten van dat momentje buiten de opname-booth. De lounges hebben onder andere een open haard, een keuken, koffiezetapparaat, draadloze internetverbinding, en televisies met DVD-spelers.

arm2

Bij mooi weer kan je zelfs barbecueën op het dak. Alles om de creatieve geest tot uiting te laten komen!

Klik hier voor meer foto’s van deze werkplek.

Foto’s: Ron Sombilon, gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie.